Centre d'interpretació del Paisatge de l'Alt Empordà

L'Ajuntament del Far d'Empordà, conscient de la situació privilegiada del municipi respecte a la visualització del paisatge de la comarca, ja fa molts anys treballa perque el nucli antic de la vila sigui un punt d'atracció per a aquelles persones que esta interessades en el paisatge. Tractant-se d'un municipi petit i les seves possibilitats, l'objectiu dels representants municipals és disposar d'espais municipals que ajudin a la interpretació del paisatge. Quan parlem de centre d'Interpretació del Paisatge no es planteja doncs un espai d'exposició covencional sino que és un conjunt d'espais i propostes  que ofereix el municipi dins el seu terme municipal. 

Parlem doncs:

En aquest web trobareu tota la informació del que ja anomenem EL FAR DEL PAISATGE amb detalls de les propostes que ofereix el Centre d'interpretació del Paisatge de l'Alt Empordà, novetats i activitats que esperem interessin molta gent.

Ubicació, horaris i visites

El CIPAE està ubicat a l'antiga rectoria de El Far d'Empordà, davant de l'entrada de l'Església de Sant Martí. Aquí teniu la ubicació exacte.

Per concertar visites podeu trucar a l'Ajuntament de El Far d'Empordà de 9 a 14h, telèfon: 972 51 11 08 

ACTIVITATS I VISITES

L'Espai expositiu del Far del Paisatge està treballant en la organització de diverses visites per a diferents àmbits: familiar, escolar...


VISITES ESCOLARS

Durant la primavera de 2024 shan realitzat proves pilot de visites escolars amb l'escola del Far d'Empordà i està previst oferir visites guiades i activitats escolars a partir del curs 2024/2025.

Les visites escolars i activitats relacionades s'han planificat des de l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal en el marc del programa de formació ambiental ECO-COMPETENTS tenint en compte els nivells i competències bàsiques dels diferents cursos de primària i secundària. La fitxa de l'activitat la trobareu en AQUEST ENLLAÇ.  Aquestes visites formaran part d'un projecte pedagògic més ampli del programa ECO-COMPETENTS anomenat "Camins de natura, paisatge i aprenentatge" que es presentarà als centres escolars el curs 2023/2024. Aquest projecte inclou propostes pedagògiques amb la filosofia del programa de formació ambiental per a l'ambientalització del projecte pedagògic de centre i inclou propostes relacionades amb el treball en l'entorn escolar i a la Xarxa comarcal de miradors. Podeu trobar les propostes pedagògiques a La col·lecció d'activitats d'Ecocompetents en AQUEST ENLLAÇ