El follet Farus

En Farus té molts anys però això per un follet és ser jove, viu al mateix lloc des que s’hi va desplaçar, l’any 850. Abans no li deien així, però com que va anar a viure a aquell turó tan enlairat i els seus companys de la plana sempre el veien enfilat a l’arbre més gran del turó mirant a l’horitzó, li van posar aquest nom. L’any 1299 el follet se’n va anar a viure a un castell medieval del comte d’Empúries Ponç Hug V. Això sí que era divertit, enfilar-se a la torre per veure el mar a l’horitzó. Des de llavors han canviat moltes coses, però ell està tan bé fent de guaita en el seu turó, que sense que la majoria el veiem, viu al Far d’Empordà.

És savi per tot el que ha vist canviar amb el pas del temps, observador perquè la seva mentalitat de guaita fa que vegi des del més petit detall a prop i ben lluny. De fet, té un enginy ben estrany i especial que porta sempre i que l’ajuda on els ulls no li arriben.

Ara està molt entusiasmat perquè casa seva és un mirador oficial, on grans i petits poden anar a veure aquell entorn que coneix tan bé. I podrà ajudar a fer conèixer el paisatge que tant li agrada...

Ben aviat en aquesta pàgina es Farus us proposarà activitats per aprendre sobre el paisatge de la comarca.